Átemelő felújítás

Cégünk teljes körűen felkészült meglévő szennyvizes és ivóvizes műtárgyak illetve szennyvízátemelők felújítására. Legyen szó akár több ezer köbméteres medencéről, vagy akár csak egy kisméretű tisztító aknáról. Tartós és igényes megoldást nyújtunk korrodált beton, vasbeton felületek esetében a legkorszerűbb anyagok felhasználásával.
A betonok korróziójának javítására és megelőzésére, jelenleg több bevált módszer és kipróbálás alatt álló megoldás is létezik. Nagyon fontos megemlíteni, hogy a műtárgyak, szennyvíz átemelők felújítása szempontjából lényeges meghatározni, hogy a beton illetve vasbeton szerkezetek milyen fokú károsodást szenvedtek (bevezető, károsodott vagy tönkremeneteli szakaszba léptek). Minden esetben a meglévő betonfelületről a laza, zsíros részeket el kell távolítani.
Cégünk a felújítási munkák elvégzésére a károsodás mértékének ismeretében több alternatívát is kínál. Amennyiben megrendelőnk igényli a felújítás idejére ideiglenes átemelést is tudunk biztosítani. A meglévő felületek előkészítését 500baros vizes mosónkkal végezzük el.

Felújításhoz használt anyagaink:

  • betonacél passziválók, betonjavító habarcsok, vízzáró alapvakolatok, műgyanta alapú bevonatok;
  • tömegszigetelés;
  • poliuretán (PU) bevonatok;
  • polietilén (PE);
  • polipropilén (PP);
  • üvegszál erősítésű poliészter (GRP);

Minden esetben a meglévő állapothoz igazodva, a legtartósabb megoldást javasoljuk átemelők, szennyvízátemelők felújítása tekintetében Megbízóink számára. PE, PP, GRP javítások esetében a felújítás történhet helyszíni lemezeléssel (GRP esetében helyszíni laminálással) vagy előre gyártott aknafal beépítését követő gyűrűstér kitöltéssel. Az utóbbi esetben a tározó térfogat minimális mértékben csökken. A helyszíni lemezelés és laminálás előfeltétele a hibamentes és vízzáró fogadófelület. Igény szerint a felület előkészítését is vállaljuk, a vízzáróvá tételt betonműtárgyak esetén tömegszigeteléssel végezzük el. A javítási eljárásokat gyakorlatilag, bármilyen alakú és állapotú műtárgyon el tudjuk végezni, akár acéltartályokon is.

Fenti módszerek alkalmazásával (béleléssel, lemezeléssel vagy felületkezeléssel) tisztítóaknák felújítását és javítását is vállaljuk.

aquaREKO - Szennyvíz átemelők felújításának specialistája!

Telefon: 30 620 5611